Vrijdagavond van Maximé

‘Vrijdagavond’ gaat over het gevoel dat je alles kan laten gaan en kunt transformeren naar een persoon die je altijd had willen zijn.

Maximé vertelt: “Vrijdagavond’ is het hoogtepunt van het verhaal over de ‘Achterkant Van Nederland’. De hoofdpersoon vindt zichzelf terug en beleeft de avond van zijn leven. Het is een spirituele ervaring, de avond wordt in een complete staat van euforie samen met anderen beleeft.”

‘Vrijdagavond’ is de derde single van ‘Achterkant Van Nederland’, het debuutalbum van zanger en componist Maximé dat op 14 september uit zal komen. Het Nederlandstalige album luistert als een filmische, licht experimentele ontdekkingsreis met invloeden uit de jaren ’70, spoken word, pop, hiphop en jazz.

Maximé (echte naam Maarten Buning), werd in 1983 geboren in Amsterdam met een Nederlands-Trinidadiaanse achtergrond. Hij groeide op in de Noord-Hollandse bandjesscène, op zoek naar een muzikale identiteit. Tijdens zijn studie muziekcompositie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht begon hij voor film te componeren. Een stage in Los Angeles en vele films later, verruilde Maarten Utrecht uiteindelijk voor Berlijn, waar hij nu met zijn bedrijf Koch Buning muziek maakt voor films en reclame (o.a. BMW, MediaMarkt en Need for Speed). Dit jaar won het bedrijf een prestigieuze ADCN Award voor beste muziek bij een musicalfilm.

Facebook