ODDS van Garda

‘ODDS’ begeeft zich op momenten in de wereld van de popmuziek, maar schakelt razendsnel naar een ongepolijste en ruwe energie

Vier jaar duurde het opnameproces van de Duitse indiefolk band Garda, maar dat is niet zonder reden. Tijdens de opnames van ‘ODDS’ werd het experiment niet geschuwd in de zoektocht naar een verfijnd geluid dat nog niet eerder te horen was. De sound op het album gaat veel verder dan de herkenbare indiefolk sound die we voorheen van Garda hoorden. Na enkele uitgebreide tours, die hen onder andere op plekken als Eurosonic, de Communion Nights in Londen en Japan bracht, komt de band uit Dresden nu met een veelbelovend vervolg.

De van origine zeskoppige band uit Oost-Duitsland rondom singer songwriter Kai Lehmann staat al bekend om het samenspel tussen musici tijdens hun energieke live shows, waarbij er soms tot wel elf muzikanten op het podium verschijnen. In de studio waren het er nóg meer. De dynamiek en krachten die tijdens Garda’s concerten samenkomen zijn tijdens de opnames in de Hotel Albert Studios vastgelegd. Dit heeft geresulteerd in een vooruitstrevende en internationale sound die bestaat uit hoorbare contrasten. Iedere keer als een nummer tastbaar lijkt te worden, neemt het een onverwachte wending. Verheffende instrumentele stukken worden afgewisseld met trage, meeslepende momenten. De negen nummers die ‘ODDS’ telt blijven boeien door het gebruik van ongewone klankstructuren die uiteindelijk evolueren tot orkestrale klanken aangedreven door strijkers, blaasinstrumenten, vibrafoon, pedal steel gitaar en percussie, totdat ze plotseling uit een spatten.
‘ODDS’ begeeft zich op momenten in de wereld van de popmuziek, maar schakelt razendsnel naar een ongepolijste en ruwe energie.

Eerder bracht Garda de albums ‘Die, Technique, Die!’ (2008) en ‘A Heart Of A Pro’ (2012) uit. Het succes van deze albums leidde hen naar podia door heel Europa waaronder prestigieuze festivals als Eurosonic, Maifield Derby, Orange Blossom Special en de Communion Nights in Londen. Ook wekte Garda’s sound de interesse van het Japanse label ‘Moorworks’ waar de band een platendeal tekende met een 10-daagse Japanse tour als gevolg.

De boekingen binnen de Benelux worden gedaan door het Nederlandse Double Vee Concerts.

Facebook